Gala Visurilor Meseriașe, prima gală de strângere de fonduri din IPT


În noiembrie 2019, am organizat primul eveniment de strângere de fonduri pentru învățământul profesional și tehnic, Gala Visurilor Meseriașe. După o muncă susținută de aproape un an, ne-am bucurat de un succes pe măsură: evenimentul a strâns fonduri cu 70% mai mari decât ne propusesem.

Am obținut 22.650 lei pentru a achiziționa kit-uri de ustensile specifice pentru cele 13 ateliere de mecanică din liceele din județ. Ne-am dorit să contribuim la crearea unor condiții mai bune de practică pentru elevii ce se pregătesc pentru cea mai căutată meserie pe piața locală a muncii, conform datelor AJOFM. Fondurile strânse s-au datorat participării în număr mare la eveniment și generozității comunității buzoiene, care a făcut donații și a licitat pentru obiecte de valoare oferite de personalități din lumea artistică, sportivă sau de modă a României. Un set de produse Vama și Tudor Chirilă cu autograf, o minge a echipei Naționale a României cu autograful lui Miodrag Belodedici și o rochie de seară realizată de cunoscutul designer Irina Schrotter au fost printre obiectele mult rânvnite ale serii.

Alături de elevii din ligă, au contribuit la realizarea evenimentului și alți colegi de la licee tehnologice și teoretice din Buzău. Peste 25 de elevi de la specializarea bucătar-ospătar de la Liceele Tehnnologice „Meserii și Servicii” și „Dr. C. Angelescu” au pregătit și servit cina celor peste 130 de participanți. Momentele artistice ale serii au fost oferite de Ansamblul Balada, de la Colegiul Tehnic, formația Revival, care are în componență patru elevi de la Colegiul „B.P.Hașdeu” și de Bianca Bîsceanu, elevă la Liceul Teoretic "Alexandru Marghiloman".

Ne-am bucurat enorm de reacția pozitivă a colegilor, profesorilor, a mediului de afaceri și a autorităților locale și de faptul că am depășit obiectivul propus. A fost un moment mult visat, primul demers de anvergură pe care l-am făcut cu scopul îmbunătățirii situației din învățământul profesional și tehnic.

Gala Visurilor Meseriașe a fost organizată cu sprijinul OMV Petrom, Via Viticola Sarica Niculițel, Domeniile Prince Matei și Unirii Events Hall.