Împreună contra violenței, webinar pe tema bullying-ului

Împreună contra violenței

 

În martie 2021, noi membri ai Asociației Liga Elevilor Meseriași (LEM) au  dezvoltat proiectul ,,Împreună contra violenței’’, pentru elevii din învățământul profesional și tehnic. Tinerii au dezbătut subiectul bullying-ului încă din prima lor întâlnire oficială LEM. Au luat inițiativa discuției, au pus ideile cap la cap, iar cu determinare și dorință de schimbare au construit planul pe hârtie, urmând a-l pune în practică. Prin intermediul acestei analize, aceștia au acționat organizând un webinar pe tema bullying-ului.  “Am vrut să le oferim tinerilor, șansa de a afla ce este cu adevarat bullying-ul și cum să combată acest fenomen” spune Luca Porumbiță, elev al Colegiului Economic Buzău.

Bullying-ul este un fenomen des întâlnit în școlile din România, combaterea lui nefiind una ușoară. Datorită prezentei pandemii de Sars Cov-2, tot fenomenul și-a mutat activitatea în mediul online.

În cadrul acestei activități au participat elevi din 5 licee:

  • Colegiul Economic Buzău;
  • Liceul Tehnologic Meserii Și Servicii Buzău;
  • Colegiul Tehnic Buzău;
  • Colegiul Agricol ,,Dr. C. Angelescu’’ Buzău;
  • Liceul Tehnologic Beceni;

 

Am avut plăcerea de a lucra cu 12 elevi, într-o sesiune online susținută de doamna psihopedagog, Olteanu Lucia.

În urma acestei ședințe, tinerii au învățat despre conceptul de bullying, cum să îl combată și cum să acționeze în cazul în care văd că cineva este agresat. Elevii au fost foarte implicați si au dezbătut diferite subiecte sau probleme întâlnite atât de ei, cât și de cei din jurul lor.